Sonntag, 12. April 2015

Qerim Arifi

     Poeti dhe gazetari Qerim Arifi u lind në Preshevë, më 22 Shkurt 1946. Shkollimin fillor e kreu në Preshevë, kurse shkollën Normalen dhe Fakultetin Filozofik (Dega e gjuhës angleze ) në Universitetin e Prishtinës.
     Ka punuar në arsim, por pjesën më të madhe të punës së vet e ka bërë si gazetar në revistën “Zëri i rinisë” në Prishtinë. Me poezi ka filluar të merret që nga rinia e hershme. Është marrë edhe me përkthime. Punimet e tij janë përkthyer edhe në gjuhë të huaja. Është i përfaqësuar në shumë antologji dhe libra me biografi të shkrimtarëve.
     Qerim Arifi ka ndërruar jetë në vitin 1990.

Tituj të veprave

  • "Kujtime” - 1970
  • “Nokturno” - 1983
  • “Mbyllur në urnë” - 1987
  • “Fatamorganë” - 1984
  • “Rekuiem për kalanë”- Preshevë, 1988

Keine Kommentare:

Kommentar posten