Montag, 6. Oktober 2014

Murat Aliaj

Murat Aliaj

Murat Aliaj i perket brezit te krijuesve qe u prezantua para publikut ne fund te viteve '60 me tregime dhe poezi ne organe te shtypit te kohes. Ne vitin 1973 Shtepia Botuese Naim Frasheri botoi librin e tij te pare, novelen "Karroca" ne vitin 1975 u botua vellimi i tregimeve "Dielli i diteve tona" i cili ishte nje permbledhje e tregimeve te publikuara deri ne ate kohe. ka punuar ne ndermarjen Komplekse Gjeofizike te Naftes dhe Gazit ne Fier per mbi 20 vjet. Botimet e tjera te tij i perkasin periudhes pas vitit 1990. Keshtu mund te permendim permbledhjen me poezi "U ndane dy bote" ne vitin 199, Romanin "Femijet e Fanareve" i cili mbetet nje nder krijimet me te dhimbeshme te koheve te pasdiktatures, kur tregetia pushtoi edhe moshen me te pafajshme te atdheut tone, femijet e moshave te mitura. Vijon permbledhja me tregime e novela "Gjurme ne reren e nxehte", romani "Njeriu cung" i cili eshte vazhdim i romanit te meparshem "Femijet e Fanareve". Se fundi ka publikuar romanin "Klubi Khajam" i cili me tematiken dhe formen interesante te trajtimit, ka terhequr vemendjen e publikut artdashes. Punon dhe jeton ne Athine prej vitit 1994.

Keine Kommentare:

Kommentar posten