Dienstag, 6. April 2021

E vetmja kauzë, bashkimi i kombit.

Shkruan: Ilir Dedaj

Shpëtimi i vendit

       Të shpëtosh vëndin tënd (Shqipërin) nuk është çështje e një lideri “vizionar” apo stafi (partie) të tijë. Është vullneti i një populli për të marr apo jo një rrugtim të ri. 
       Vetëm një popull i tillë që do të këtë vizion, mundë ta realizoj atë dhe kjo do VETËDIJËSIMIN e njerzëve (popullit).

       Sot praktikohen politika me politikan të cilat jan me vizione të gabuara për ekonomin-shoqërin-demokracin.

       Perse politika ka një debat publik që është në nivele banale??

       Gjendja reale është borxhi publik që trashgohet, eksportet, papunsia, emigrimi ekonomik etj etj…

       Njërzeve nuk u duhet më një fushatë elektorale me emrat e kastës politike, kjo nuk zgjidh problemet. Dhe, fatkeqësisht, pikërisht kjo nxitet nga mediat servile, miqtë nderkombetarë të cilët nxisin këtë fasadë duke arritur sa të flitet për peshq të mëdhenj, por jo per tharje kënete?…
       Dhe, në këtë lavazh truri, nuk bien vetëm njerzit (populli) por edhe intelektualët servilë të intersit personal.
       Ky sistem që po propagandohet nga politikan po larteson lider partish dhe oligark të cilët nganjeherë “sakrifikojnë” ndonjë por nuk ndërrojn sistem.
       Populli bashkë me patriotët duhet të luftojnë për ndryshimin e sistemit dhe jo të individëve me partitë e tyre.

Populli duhet të vendos, jo liderat dhe partitë.

       Populli duhet të luftoj për Ekonomin Kombetare dhe të mos lejoj që pasuritë të vidhen nga të huajt.
       Populli duhet të luftoj për fjalën e lirë, kur mediat i shërbejn politikës.
       Populli duhet të luftoj për politikat e punësimit.
       Në si patëriot duhet të jemi në krah të atyre politikave që jan më afër halleve të popullit.
       Kjo vjen vetem me një kushtetutë të re ekonomike-juridike-sociale…

       E vetmja kauzë, e kujtdo, duhet të jetë BASHKIMI KOMBIT.