Sonntag, 21. Juli 2013

Nasho Jorgaqi

Nasho Jorgaqi lindi në vitin 1931 në Fier, Shqipëri është shkrimtar, skenarist, hulumtues dhe studiues shqiptar, doktor i shkencave dhe titullar, është i njohur me titullin “Mjeshtër i Madh i Punës”. Është shtë autor botimesh letrare, skenarësh filmash, përkthimesh dhe botimesh shkencore.

Tituj te veprave

 • Dashuria e Mimozës - 1960
 • Ëndrra dhe plagë
 • Atentatori i Perandorit
 • Manastiri i dashurisë
 • Tomka - 1968
 • Tregimet e mbrëmjes - 1972
 • Atologji e mendimit estetik shqiptar - 1979
 • Poetika e dokumentit - 1987
 • Udhëtim me Fan Nolin 1995
 • Larg dhe afër
 • Mërgata e Qyqeve


 • Botimet shkencore

  Në botimet e tij shkencore përfshihen:
  • Antologji për Skënderbeun, (1968),
  • Antologji e mendimit estetik shqiptar (1504-1944), 1994
  • Udhëtim me Fan Nolin', (1995)
  • Estetika e fjalës shqipe, (studime, artikuj, ese, 1995)
  • Portrete dhe gjurmime (artikuj dhe studime letrare, 2002)

  Skenaret

 • Tomka dhe shokët e tij (1977)
 • Mimoza llastica (1973)
 • Duel i Heshtur (1967)
 • Tana (1958)

 • _______________
  Burimi: Wikipedia

  Keine Kommentare:

  Kommentar posten