Dienstag, 3. März 2015

Ali Bregu

Ali Bregu ka lindur në Vinçan të Korçës me 25 maj 1943. Ka kryer studimet e larta për gjuhë-letërsi. Për 40 vjet me radhë ka punuar si mësues në shkolla të ndryshme. Aktualisht është në pension. Pasioni i tij ka qenë letërsia, gazetaria dhe krijimtaria letrare. Veçanërisht vitet e fundit është marrë më shumë me krijimtari letrare duke bërë të mundur botimin e 10 librave me poezi dhe fabula. Vazhdon të shkruajë dhe të botojë krijimtari poetike dhe fabula në shtypin qendror dhe lokal.


Libra te botuar nga Ali Bregu

"Pesha e lotit - Poezi"
"Pertej fjales - Fabula"
"Hipur vij mbi valen tjeter - Poezi"
"Ankimi i delfinit - Fabula"
"Monologu i macokut - Fabula"
"Kazili mendjepresh - Fabula"
"Veshtrim i prushezuar - Poezi"
"Ariu qe mbijeton - Fabula"
"Rrebelim poetik - Poezi (bashkeautor)"
"Oshetima e fjales - Fabula" Mirenjohjet

  • Distinktivi "Mesues i Dalluar"
  • Dekorata "Naim Frasheri" - si mesues
  • Urdheri "Naim Frasheri - kl i II-te" si mesues
  • Dekorate "Naim Frasheri" si publicist
  • Urdhri "Naim Frasheri - kl III si publicist"
  • Çmimi "Genc Leka" si Poet
  • Çmim Special (Netet e Poezise Korcare)
 ________
 Nga WIKIPEDIA

Keine Kommentare:

Kommentar posten