Dienstag, 3. März 2015

Brunilda Zllami

Brunilda Zllami shkrimtare shqiptare. Ka lindur në qytetin e Bajram Curri (Tropojë) dhe është diplomuar për mjekësi dhe vazhdon fakultetin juridik. Romanet e saj, që në fillimet e botimit prej vitit 1996, kanë gjetur lexuesin e tyre të të gjitha moshave. Fabula, tematika, stili i veçantë, mënyra e trajtimit të problematikes, zgjidhja e intrigës në një mënyrë tjetër, sinqeriteti dhe origjinaliteti i zgjidhjes së konflikteve në romanet e veta e bëjnë atë të afërt dhe të dashur për lexuesin.

Botimet e shkrimtares Brunilda Zllami janë:

 • Dashuri apo urrejtje (1996)
 • Fantazma te shpirtrave te etur (1996)
 • Ëndrra e papërfunduar e një gruaje (1997)
 • Puthja e hënës (1998)
 • Hijet (1999)
 • Labirintet e Medeas (1999)
 • Dinozauret e ndërgjegjes (2001)
 • Çmimi i përjetësisë (2002)
 • Dua (2003)
 • Matilda (2003)
 • Jetoj në harresën tënde (2004)
 • Një tjetër (2004)
 • Dikur ishim bashkë (2005)
 • Rruga e trëndafilave (2007)
 • Lindur femër (2007)
 • Lakmia (2009)
 • Në shpirtin tim bën ftohtë (2010)
 • Ti je e nesërmja (2012)
 • Nuk jam engjëll (2014)
________
Nga WIKIPEDIA

Keine Kommentare:

Kommentar posten