Samstag, 7. März 2015

Bardhyl Londo

Bardhyl Londo lindur në vitin 1948 në Përmet, Shqipëri. Studioi për gjuhë dhe letërsi në Universitetin e Tiranës. Pas mbarimit të fakultetit ai punoi për disa vite mësues në Përmet dhe më pas për gazetën letrare “Drita”. Për disa kohë ka qenë kryetar i “Lidhjes së Shkrimtarëve dhe Artistëve” (LSHA). Krijimtaria e tij letrare përfshin 8 vëllime me poezi si edhe disa romane. Është fitues i çmimit “Migjeni”. 
Bardhyl Londo është padyshim njëri nga shkrimtarët që u bën nder letrave shqipe.

Deri me tash ka botuar këta libra: 
 • “Krisma dhe trëndafila”, 
 • “Hapa në rrugë”, 
 • “Emrin e ka dashuri”,
 •  “Si ta qetësoj detin”, 
 • “Ditë njerëzore”, 
 • “Shën Shiu”, 
 • “Vetëm Itaka” (Prishtinë), 
 • “Kur perënditë ndaluan vetëvrasje”, 
 • “Eksodi i yjeve” (Shkup), 
 • “Shenjtor dhe djall”, 
 • “Tempulli brenda dhe jashtë”, 
 • “Fluturimi i korbave”, 
 • “Jeta që na dhanë”.

Keine Kommentare:

Kommentar posten