Dienstag, 3. März 2015

Daut Demaku

Daut Demaku lindi më 13 tetor të vitit 1944 në Abri të Epërme (Drenicë), është shkrimtar dhe Ligjerues i lëndës "Arti i Mendimit Pozitiv". Është shkolluar në vendlindje dhe në Prishtinë. Kater vite ishte kryeredaktor i gazetës së studentëve të Kosovës "Bota e Re", kurse një mandat kryetar i Lidhjes së Studentëve të Kosovës.
Një kohë të gjatë ishte redaktor në Redaksinë e Revistave të Rilindjes, redaktor i Kooperativës botuese të Librit Bujqësor në Prishtinë dhe së fundi edhe drejtor i Shtëpisë Botuese Rilindja. I përkthyer në maqedonisht, serbisht, norvegjisht dhe anglisht.

Veprat:

 • Brigjet e Thata - 1967
 • Plisat e Kuq - 1969
 • Plisat e Kuq (ribotim ne Tirane) - 1971
 • Kapituj jete - 1977
 • Shi e Puhi - 1979
 • Buka - 1981
 • Bletaja - 1976
 • Në mjaltishtë - 1978
 • Mote të thata - 1983
 • Trëndafila pa gjëmba - 1986
 • Guralec në këpucë -1989
 • Tregime Shqiptare -1996
 • Mendimi dhe Suksesi - 1997
 • Magjia e Urtisë - 2000
 • Shenjat para kthesave - 2002
 • Thuaji jetes miremengjes - 2003
 • Rina Dhe Gjyshi - 2004
 • Aforizma - 2005
 • Tregime Shqiptare dhe Mendimi Pozitiv

Radiodramat:
 • Trenat e mesnatës - 1972
 • Selgjishtja është dëshmitare - 1978
 • Ndryshoe vehten o njeri - 2004

Proze
 • Tregime të sotme shqiptare - 1968
 • Toka e përgjakur - 1972
 • Djepi i lashtë - 1984
___________
Nga WIKIPEDIA

Keine Kommentare:

Kommentar posten